Man vs Machine

Min DVD-spelare slutade fungera här om dagen. Det var ingen större sorg, då den varken var dyr eller särskilt bra. En sak bekymrade mig dock. Vill jag kunna titta på mina filmer så måste jag köpa en ny, och handen på hjärtat, hur kul är det? Det är ungefär lika kul som att köpa en ny mobiltelefon, alltså skittråkigt. Pengar som jag istället skulle kunna lägga på trummorna går istället till en telefon som fungerar precis som alla andra telefoner. Prata, sms och the occational picture. Inte särskilt upphetsande. Nej, tacka vet jag glädjen av att köpa en ny cymbal eller ett gäng nya skinn till pukorna. Där snackar vi köpglädje.



Anyhoo, medans jag surfade nätet och letade efter en ny, billig DVD-spelare så kom jag på att jag i mitt agerande var en skam för alla män jorden runt. Jag hade ju inte ens försökt att laga den. DIY-mannen i mig reste sig ur hängmattan, spottade ur snusen och skrek "Hit med verktygslådan, din metrosexuella fjant!" Jag har ingen som helst kunskap om hur en DVD-spelare fungerar, men jag lät inte detta hindra mig, kära läsare. Jag skruvade isär skiten, pillade på några grejer som såg ut att behöva bli pillade på..what do you know, skiten hoppade igång  igen och jag sparde in en femhunka..respect!!


John in action..jobba hemma!!!



Money money money

Att betala räkningar är nog det absolut tråkigaste jag vet. Hur kul är det att betala för el, telefon, bredband och andra "osynliga" saker som man är beroende av för att kunna leva ett modernt liv i detta Babylon? Mammon styr oss alla med järnhand, genom samhällets uppbyggnad tvingas vi till konsumtion för att inte bli utstötta. Kort sagt, kapitalismen har sina baksidor. Många forskare är dessutom överens om att kapitalismen i samhället förr eller senare kommer att tvinga fram kommunism. "Jävla rödingar" tänker ni nu. "Ve och fasa, ska dessa bolsjeviker beröva oss vårat välfärdssamhälle?". On the contrary. Som Count Grishnak, black metal-legendaren med båda kyrkor och liv på sitt samvete säger; "tyvärr så är riktig kommunism jävligt bra för människor",



Kommunism som vi känner den är inget annat än en form av fascism där de rika skor sig på de svaga, detta är historien proppfull med exempel på. Riktig kommunism, eller marxism, är däremot för jämställdhet, antikapitalism och välfärd. Dagen kommer att komma, då detta är det enda alternativet. Kapitalismen profiterar på de svaga och monterar sakta men säkert ner välfärdssamhället genom att sälja ut statliga bolag och dräneringar av vårdsystem. Moderaternas styre har gjort det dåliga sämre och det hårda hårdare. Vi är påväg mot ett individualistiskt samhälle, kallt och rått. Så jag antar att Grishnack appåderar utvecklingen.

Jäjä, nuff with the political ranting.

Sista lediga dagen innan jobbet börjar igen. Hoppas på en lugn start på veckan med mycket kafferaster och långa luncher. Industriarbete har sina fördelar ändå. Här kommer en klassiker till alla knegare som dag efter dag drar på sig blåstället och producerar Sverige in i Mammons famnar och höjer chefens feta lön.



Skolan lockar lite nu..brainfood!

Hotter than hell..

Varmt som en motherfucker idag..heeelt sjukt fint väder. Nyss hemkommen från en vända i parken . Låg på ett påslakan och läste Rocky och ciggade..najs. Nu ska vi fundera ut vad vi ska äta ikväll. En av fördelarna med att vara löneslav är att möjligheterna hos den lokala matnasaren blir mycket större. Vi är inte längre låsta till euroshoppers sortiment. Nu ska jag sätta mig på uteplatsen med en kall öl i handen och en sessy lejdi vid min sida..inna pimpin' stylee!



Ikväll blir det uteservering, öl och slagsmål. Fo shizzle mah brizzle.
Fetaste sommarlåten kommer här, Bosse Skoglund på trummor..Sweden's finest!




Klart slut!

Sista semesterhelgen!

Kom nyss hem till Penny igen, på måndag börjar jobbet..känns väl sådär, men jag och Mela åker till Kefalonia 26 augusti så det är bara att stå ut ett tag till. Det är sjukt varmt, svettas så mycket så att jag misstogs för en klimakteriekossa vid tre olika tillfällen bara idag. Well, kylen är laddad med pilsner och jag har en massa bra musik och böcker, så nu ska jag njuta av ledigheten.

Den här låten är bra, tillängas fittgubben som tutade i ca 10 sekunder på mig idag för att han inte kunde köra bil.

Backyard Babies - Fuck off and die



Hörs!

Sommaren i city..

Puh...varmt som en motherfucker här i Penny idag. Nyss hemkommenfrån en sväng på stan. Satte upp lappar på Jam och Musikbörsen för att få tag på en bassist till ett projekt som jag och G ska dra igång. Det blir soul/pop, hoppas att vi hittar någon. Var också och hämtade ut min nya (begagnade) virvel på bussgods. En Sonor Junglesnare med tamburinbleck, 10"*2". Ska bli kul att höra hur den låter. Drog ett par froosh och en cig i parken med G, fint som snus.



Nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta en öl och cig på utelplatsen tillsammans med the dirt av Mötley Crüe. Tror fan att jag gör det..this vacation aint gonna celebrate it self, naaaam sayin?!?

Dagens låt - Mötley Crüe - Live Wire



Tjo!

Yup man, i´m tired than a motherfucker..

Kom nyss hem från satin där Kalle Baah uppträdde, tillsammans med guvernören. Bra skit! Vansinnigt mycket folk, vissa (läs:jävligt många) tyckte dessutom att "rakt genom publiken" var den mest logiska dragningen av nya E4. Bitches..


Kalle Baah in action..

Jag och G tog några öl och lyssnade på musiken..bra kväll. Imorgon ska vi börja vår väg mot stjärnorna. Talangen har vi redan, låtarna också. Bara entreprenörsandan som fattas. Hoppas den infinner sig på avtalad tid!



G gillade inte riktigt lampan på min mobil..

Vägen hem var lång och smärtsam, tack vare ett envetet skavande i ljumsken. Tack för det, kobenthet och hängbyxa..trött var jag också..


Påväg hem..ser ut som ett lepraoffer!

Var hungrig som en motherfucker när jag kom hem, så jag svängde ihop en tvårätters..



Vatten alá kranvatten på köpeflaska och Smörgås alá kylskåpsrensning..gott som en motherfucker!

Nu ska jag sova..peace out mah beeeotches n hoes!



Bulleribulleribock..

..hur många horn står upp? Governor Andy gästar ikväll när Kalle Baah lirar på satin. Även om han ibland bli lite tjatig så gör han sin grej riktigt bra, tycker jag. Sitter just nu och väntar på G som segar. Ska bli nice ikväll. Först ska vi kolla på Israel Vibration-dvd och dricka öl, sen bär det av till satin för reggae av något modernare snitt och mer öl.

Kolla den här sköna Governor Andy-låten. Mycket rolig video

Nu ringde G precis och berättade med darrig röst att han har glömt sina öronproppar hemma..jaja, jag blir väl solo en halvtimma till då.

Ska bli kul att se ett liveband med duktiga musiker ikväll. Efter konserter får jag alltid en fet inspirationsrush, och det är ju bra när man försöker skriva låtar och bli bättre på sitt instrument. Skrev ännu en dödshit idag..jag borde ha betalt för alla mögliga riff jag skriver!

Nu kom G, vi ska sätta igång och bärsa. Sup och svälj, trevlig helg!

Skillnad..

Hur kommer det sig att det är så stora skillnader mellan killar och tjejer? Varför har vi inte samma tankebanor kring ett visst problem? Ibland finns det bara en lösning, ungefär som matematik..



Kalla mig gärna manschauvinist eller vad fan ni vill, med ibland känner jag ett sug efter att utöva primal manlighet.

Menmen, opposites attract, ett känt faktum. Därför älskar jag dig, Mikaela

Today is a good day..

Detta inlägg blir lite dagboksvarning. Kan vara bra att kunna gå in här, läsa och minnas bra dagar. Som denna. Here goes..

Vaknade nio i morse av att Tompa ringde och väckte mig. Hann fan inte dammsuga, sorry Mela! Tompa gästade Penny för premiärrepet med nya dödsprojektet. Vi startade mjukt med lite Entombed live-DVD innan vi gick upp på stan. Första stopp Musikbörsen. Jag brukar inte gilla börsen så mycket, då det lätt känns som musikaffärernas motsvarighet till Willys: de säljer mycket, men för att citera Willys: "det finns en anledning att våra varor står på pall". Nu står ju självklart inga varor på pallar i någon av börsens affärer, but you get the point..

Börsen i Penny är dock av högre standard. High-endprylar överallt, mycket fina trummor! Köpte lite trumpinnar, och plockade upp denna:



73 sidor ren jävla tysk trumporr..scheissegut!

Även Jam besöktes, butiken påminner mest om ett lager med massa skit, men de har väldigt trevlig personal..till skillnad från Jam som fanns i Västerås. Sedan väckte vi G och gick och åt lunch på BK. Alltid lika najs med en burgare på stan. Eftersom G sov medans vi var på börsen och Jam så var vi tvungna att gör ett andra besök på båda inrättningarna. G köpte en stämapparat. Som jag sa till honom : Det är dyrt att ha dåligt gehör!

Sen drog vi ner till replokalen och skrev historia, slog i lite spik, ställde skåpet ya know. Det gick oförskämt bra, trots en glappande bas. Snart ska vi spela in, måste bara skriva några hits till först.

Tompa åkte hem till Sura, jag och G mellanlandade hemma hos mig. Jag städade(!) och G sov en stund, sen gick vi till vårat Café of choise, Njuta. Gayvarning kanske, men de har gott kaffe som fan.



G var inte så pigg, som synes. Dessutom fick han en åthutning av en kärring som tyckte att han smattrade för mycket med fötterna. Konstnärlig frihet for fucks sake!



Kaffe och cig är sjukt gott ihop. Nu när jag tänker efter, alla droger är bättre i kombination med andra droger. True story!

Efter en fikastund med diskussioner om religion, huruvida Slayer borde ha en egen hylla i skivaffären samt om sparkle är snyggare än naturliga finishar på trummor så skildes våra vägar. På vägen hem så gick jag förbi WT-affären framför alla andra: Hemlyx!



Alltså seriöst, vem fan köper skiten. Tydligen någon, då de har en hyffsat stor lokal centralt i Penny. Jag smäller nästan av! Kolla vad mycket junk!



Hahahha...kolla ankan!! Ser ju ut som han har tagit fultjack!! Jaja, som motvikt mot allt det fula så ser ni min vackra reflektion i fönstret.

Nej, nu ska jag fortsätta mitt semesterfirande. Jag firar med en vän, såhär ser han ut:



Skulle dock mycket hellre fira med Mikaela. Saknar dig älskade vännen. Du är så fin!


Ha det gott! Glöm inte att lyssna på dagens låt, Kalle Baah - Små svarta änglar. Jag och G ska se dem imorgon på satin. Lev väl


The needle tears a hole..

...that old familiar sting.

Tatueringar är ett av mina stora intressen. Det är inte mycket som spöar känslan av att gadda sig. Jag älskar allt med tatueringar. Fundera på motivet. Lukten av en tatueringsstudio. Känslan av en nål som köttar sönder huden. Ljudet av maskinen som överröstar musiken i studion. Det är helt enkelt förjävla fränt med gaddningar. Jag är dock något av en elitist när det kommer till tatueringar och folk som skaffar dem. Jag menar inte att jag ställer höga krav på kvaliteten på motivet, eller på tatueraren som gör motivet. Jag är bara fruktansvärt allergisk mot folk som måste ha en historia bakom varje motiv, med känslor och gråt. Jag hatar miami ink över allt annat på denna jord. "My sisters brothers cousins mechanics half-breed dog died of age, and I feel i have to have a tattoo of lotusflowers and chinese lettering...uäähhh...snörvel..snyft to..to celebrate his memory..i think his name was Buster...uuäääähh" Fyfan, jag blir agressiv bara av att tänka på det. Att tatuera sig ska vara kul. Visst, jag har tankar bakom vissa av mina motiv, vissa är bara coola/fula/snygga. Men en sak är jävligt säker. Jag tatuerar mig först och främst för själva tatueringens skull, och vägen till ett färdigt motiv är halva nöjet.

En annan sak jag hatar med folk och tatueringar är de som gör något för att det är inne. Undrar hur jävla kul det känns att ha en tribal idag. Inte. Alls. Visst, vissa gjorde säkert tribals för att de tyckte att de var snygga, men jag lovar att en övervägande del av de som gjorde tribals runt millenieskiftet skulle ha gjort indianfjädrar på nittiotalet. Dessa människor är även i riskgruppen för att ha kinatecken på axeln som de tror betyder något. Tusen spänn på att de betyder nudlar med kycklingsmak. Rätt åt dem, jävla modeslavar.

Det finns ett norskt black metal-band som heter Mayhem som hade en jävligt bra idé. De ville att alla som var sugna på att tjacka deras platta skulle få fylla i ett formulär och skicka in en bild på sig själva innan de fick köpa skivan. Detta för att eliminera alla som gillade black metal för att det var på väg att bli inne. Grym ide, synd att det inte gick att genomföra. För jag lovar er, de flesta som har "De mysteriis dom satanas" i hyllan lyssnar inte på den. De köpte den för att någon jävla trendsetter sa åt dem att black is the new black.

Denna idé borde funka i tatueringsbranchen. Tatueraren får helt enkelt ha en viss integritet och döma ut fåntrattarna redan innan de sätter sina sandalprydda fötter i studion. Så det så.

Well..nu när ni vet hur jävla förträfflig och cool jag är så ska ni få se mina gaddningar. Jag är något av en samlare, gillar att tatuera mig hos olika personer. Efter min senaste så ligger dock Jeppe på East Street jävligt bra till för att få den stora äran att fortsätta på min slanka lekamen. Gaddningarna är i kronologisk ordning.

Första gadden, Crimson ghost, misfits maskot. Punk as fuck. Var arton när jag gjorde denna. 1400:-, 45 min. Gjord av Jouni på Västerås Tatuering.



Halvful skalle på vaden. Gjord av en hemmapulare i Surahammar. Med tanke på hans portfolio så är den bra. Gratis, tog ett par timmar.


Min kära Mikaelas namn på bröstet. Mycket romantiskt och fint gjort av mig, bara så ni vet. Gjord av en lärling på Bluebird i västerås. 700:-, tog 45 min.



Fisk på insidan av smalbenet. Egen design, Macke H gjorde en likadan. Gjord av ovan nämnda lärling. 500:.-, 45 min.



Veritas på vänster underarm. Gjord av Gunnar Foley på Bluebird. Betyder sanningen. kostade 2500:-, tog ett par timmar.



Aequitas på höger underarm, betyder rättvisa. Gjord av Noby från Tattozone när han gästade Bluebird. 2500:-, 40 minuter.


Dödskalle med trumpinnar. Gjord av en Thailändare med bamboo. Kostade typ ingenting, tog 1,5h.



Senaste tillskottet i samlingen. En oldschool-dolk med lite newschool-vibbar. Grymt nöjd med denna. Gjord av Jeppe från East Street när han gästade Bluebird. 3200:-, ca 3h.



Jaja, fiiiifan vad cool jag är.  Kolla exempelvis hur bra musiksmak jag har..jäjä.




  .


Nu räcker det! Ha det bra.


Here we go again.

Nu har jag, efter påtryckningar från Mikaela och carro (hennes nya blogg här) ,bestämt mig för att börja blogga igen. Jag inbillar mig gärna att många vill veta allt om mig, så därför känner jag att det är läge för en uppdatering, då det har hänt en hel del i mitt liv sedan jag skrev senast. Jag bor numera i en tvåa i centrala Örebro tillsammans med Mikaela. Det tog slut mellan oss en kort tid efter att vi båda hade börjat socionomprogrammet på ÖRU, och jag flyttade till Örebro. Min lägenhet var ungefär lika stor som en skokartong (23.6 kvm) och hade ingen ugn, bara ett skåp med två plattor och diskho. Katterna fick flytta ut på landet, och jag hoppas att de har ett bättre liv där än på sjätte våningen på Tunnbindargränd. När jag och Mikalea blev tillsammans igen så märkte vi till vår stora förvåning att vi behövde en större våning (ät min skit, Cornelis mhv John aka rhymemasta J). Nu hyr vi 45 centrala kvm i andra hand av en polis. Det är najs, westside, med knarkare i tunneln och nära till stan. Provar mig just nu genom alla lokala pizzerior för att hitta ett nytt stamhak.

typisk west side-junkie
typisk west side-junkie

Har även flyttat trummorna till Penny. Ny replokal på holmen tillsammans med G. Närmsta grannarna är en old-school porrbutik (med äkta runkbås!!!)och ett MC-gäng med tveksamma förehavanden. And thats the way it should be, aaaight! På måndag kommer Tompa hit för ett premiär-rep med nya dödsprojektet. Kommer att bli så jävla mögligt och bra! Tre låtar skrivna av yours truly ska repas in, inspelning sensommar/höst -08.

Nu sommarjobbar jag på industrin, vilket suger getkuk, för att få pengar. Just nu har jag iofs en veckas semester, som spenderas i Örebro med olika aktiviteter. Hittils har jag ätit skräpmat två gånger och druckit öl en gång, och jag har bara varit ledig i en dag. Jag har ett motto för denna semestervecka: get druunk, get kruunk and get fuucked up!!! Känns bra att lägga ribban högt! Jag har funderingar på att gå till kylen och ta en öl nu, men jag ska skriva färdigt detta inlägg först.

Geten, vars kuk mitt jobb suger.

På tal om dödsmetal, bandet som vi ska repa med har inget namn än,. Vi skulle heta Swamp Thing, men det var tydligen upptaget. Funderar på att skita i det, men det känns inte kul. Anyhoo, musiken har jag skrivit, och jag snor skamlöst från death breath, entombed och annan gammal möglig döds. Just death breath är ett av mina nya favvo-band (nu lät jag som en fjortis med kissfläckar i trollorna). Jag har köpt allt de har spelat in, och även en mycket snygg t-shirt. Här kommer lite bilder på min death breath-samling, tagna med kameramobil därav den tvivelaktiga kvaliteten. Mela har nämlich slarvat bort laddaren till vår digitalkamera. Women...

..med hits som Coffins of the unembalmed dead och heading for decapitation

..med hitten Giving head to the dead

..Old school biatches!!!

..i´m too sexy fo mah shirt!

Jäjä..


Nu när jag la upp bilden på tishan så fick jag en lustig idé. Alla blåsta brudar som bloggar om sina outfits behöver en motpol, så tänk om jag skulle lägga upp dagens outfit. Tänkbart scenario: Ahh..här är dagens outfit. Camoshorts och svart t-shirt med hårdrocks/punk/metal/störigt motiv.Igår hade jag Camoshorts och svart t-shirt med hårdrocks/punk/metal/störigt motiv. Imorgon ska jag ha Camoshorts och svart t-shirt med hårdrocks/punk/metal/störigt motiv. Jag är sååå sööt..och nyskapande..och smal som en räka..asså guuuuuuud vad jag är inne, det är så att man får bånge av att bara tänka på det..jaja, nu ska jag dricka latte med mina bombade vänner och knulla runt på sureplan..pösspöss.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha...det vore lite kul.

Nu ska jag ta en öl. Och en cigg. Sen kanske man får ligga...semester fo' the win. Peace out biatches.

RSS 2.0