Studentlivet, jag älskar dig..

...skola igår, 0915-1600, nu: ledigt resten av veckan. Visst, har en föreläsning, men den skippar jag. Har hittils inte varit på en enda föreläsning av representanter för brukarorganisationer och liknande som har varit något att ha, och jag misstänker att denna inte kommer att bryta trenden. Så, ledig alltså. Ska läsa en hel del kurslitteratur, men det är så intressanta ämnen så det känns inte ens som skolarbete.

Spelar idag på Tärnafestivalen med Feber, första giget sedan Linköping. Ska bli hur kul som helst. Igår kom T hit och lirade med mig och B, och det var helt fantastiskt roligt. Lät förbannat bra! Den 19 september lirar vi på kulturnatten, kom och kolla om ni är i/inärheten av Västerås!



Snubben till höger är inte med längre, vi är numera en tung trio.

Nu: Morgonpromenad med bra musik i lurarna.

Sen: Dusch, lunch, tätt följt av bilresa mot Surahammar för att plocka upp T.

Senare: Gig

Ännu senare: Utgång, förhoppningsvis.

Ha det!

Veckans lantis...

...är en artikelserie i DN´s webupplaga (möjligt att den finns i papperstidningen också, det har jag ingen koll på) där en utvald lantis, alltså en individ som inte bor i sthlm, får svara på frågor om just sthlm samt förklara varför i hela fridens namn som de har valt att inte slå ner sina bopålar där. Huvudsyftet med denna artikelseroe verkar vara att låta icke-sthlmarna hylla staden i fråga, så att de som är tillräckligt hippa att bo där, helst innanför tullarna, kan slå sig själva för bröstet och känna sig riktigt freshfresh och coola. Enter: Promoe, med en liten sågning av staden  fråga. Ingen vet vad som hände, ingen var beredd. Han skulle ju be om ursäkt för att han inte har den goda smaken att bo i Svea Rikes enda stad. Han skulle ju hylla allt som har med stockholm att göra, göra bot för att han är en efterbliven lantis. Calle Fleur (hipp nöjesreporter på DN´s På Stan) gråter, i fosterställning. Calle Fleur måste hem och våldtäktsduscha.


"En jävligt hård och okänslig stad." Singelaktuella rapparen Promoe har inte mycket till övers för Stockholm.

Var och hur bor du nu?
– I hus på landet i Skåne.

Varför har du valt att inte bo i Stockholm?
– Visserligen är det säkert vanligt att folk från landet flyttar till Stockholm, men det är ändå en underligt formulerad fråga. Som om att bo i Stockholm skulle vara det självklara.

Har du testat det någon gång?
– Ja, jag drog för att jag tröttnade på att sova på folks soffor – och de tröttnade på mig. Jag hann knappt packa upp mina lådor innan jag skulle vidare. Det gjorde det omöjligt att slå rot.

När du hör ordet Stockholm, vad är det första du tänker på?
– Stress.

Hur går snacket om Stockholm där du bor? Är det något man pratar om?
– De flesta håller nog med om att det är en vacker stad och att det kan vara kul att vara där ibland, men det jobbiga överväger. Stockholm blir mer och mer en stad bara för rika, i alla fall innanför tullarna. Segregationen skapar motsättningar och det blir en jävligt hård och okänslig stad.

Minns du första gången du var i Stockholm?
– När jag började åka dit utan föräldrar var det tidigt 90-tal. Vi åkte dit för att ta kort på graffiti eller köpa Carharttkläder på Flavor.

Är det ”dumt” rent karriärmässigt att inte bo i Stockholm?
– Jag bodde ju där i början av min karriär, runt millennieskiftet. Men ur ett businessperspektiv kan det till och med vara positivt att inte bo i Stockholm. Man behöver inte slösa så mycket tid på alla hippa fester, utan man kan koncentrera sig på att vara kreativ i stället.

Hur brukar du bo när du är i stan?
– Hemma hos Tobbe i Årsta, eller på hotell. Eller så åker jag till Västerås och bor hos brorsan.

Vad missar du absolut inte när du är i Stockholm?
– Klubb Spiderdogs.

Bästa Stockholmsupplevelsen?
– Hela mitten och slutet av 90-talet, när vi började spela på Slingshot och Kafé 44 och var en del av en framväxande svensk hiphopscen; och när jag bodde i Stockholm och läste filmvetenskap ute vid Gärdet; och när vi började hänga och spela in med Timbuktu i Årsta. Det var en underbar tid, vi var ett stort, kreativt gäng som bodde där och hängde ut och gjorde musik och hyss om vartannat.

Hur upplever du den typiska stockholmaren?
– Som typiska svenskar i allmänhet. Kanske aningen hårdare, ensammare och mer inriktad på karriären.

Vem personifierar stockholmaren för dig?
– Han som säljer Situation Stockholm i tunneln mellan tunnelbanan och pendeltågen under Centralen.

Källa: http://www.pastan.nu/konsert/veckans-lantis-promoe-1.942228

 

 

Nu ska jag och pojkarna gå och träna, sen bajsa..LKGN..lika kladd, gravititet noll...men kladdet, kladdet är konstant.



RSS 2.0