Last call for alcohol

Måndag igen, efter en tung men trevlig helg. Som sagt så hade vi gig med bandet på Sigurdsgatan 25 i Lördags under kulturnatten. Trots den tunna publiken och värdelösa ljudteknikern så gick det bra. Låtarna satt som dom skulle och folk uppskattade det vi gjorde. Sigurdsgatan är allid trevligt att spela på..och tyvärr alldeles för trevligt att supa på.



image10

Inte crowded direkt, men r 'n' r ändå!


Jag skyller allt följande på den där första samboukan..och de 10 + ölen.. Det började lungt med en bärs (tack Björn för rabatten) och den beryktade samboukan. Salongsberusningen infann sig och det blev sådär allmänt trevligt som det bara kan bli på en rockklubb. Bandfoton togs, mycket mer öl inmundigades och tyvärr även en del southern comfort och tequila..undrar när jag ska lära mig att starksprit inte är min kopp te..jag är ändå 23, så en viss självinsikt borde ha innfunnit sig..not.

image11

Vänster till höger : Gabbe (gitarr, sång..uppenbarligen nöjd med livet) John (jag, trummor..blyg?) Tjoffe (bas..intresserad av mitt öra?)

image12

Gabbe (stenad?) Jag (nödig?) Tjoffe (pillemarisk?)

Anyhoo..vi bestämde oss för att dra upp på stan till Tajjen, men där var det fullt så vi provade Pluto istället. Vakten tyckte att jag var lite överförfriskad. Han hade helt rätt. Nåväl, vi drog vidare till Konrad istället, där vakten inte var fullt lika uppmärksam och släppte in mig och mina (mycket nyktrare) kumpaner. Väl inne så han jag gnälla lite på den bonniga stämningen (hallå, suring själv..skämmigt), dricka en öl och göra ett tappert försök att beställa ett glas vatten (vid det här laget kunde inte ens jag skoja bort graden av berusning) men då tog det stopp. Den trevliga vakten lät mig i alla fall dricka vattnet innan han skickade ut mig.

Efter ett tag så anslöt sig mina vapendragare, och vi promenerade till Donken och sedan tågstationen. Tjoffe hann med att hylla ett nygift par och jag var bara allmänt full-dryg mot både Tjoffe och Gabbe. Somnade som ett barn på nattbussen, vaknade i Sura, drygade mer med Tjoffe, gick hem, sov..till 13:00 nästa dag. Herr Ågren infann sig på avtalad tid och allt var precis som det brukar vara när man har druckit ett mindre bryggeri kvällen innan. Tur att man har så snälla och förlåtande vänner! Ursäkta drygheten, T och G.


Rutinerat, eller hur?

image13

Inga kommentarer..

I morgon bär det av till Gustavsviks Badpalats i Örebro för vattenrutchkanor, hopptorn och allmänt plaskande. Mycket trevligt!

Bäst att packa, men först ska jag lyssna mer på California med gruppen Mr. Bungle..tack för tipset, G.

Tjipp!

Ordbajserier.

Helg for fucks sake!! Otroligt skönt att få slippa den där svettiga verkstaden i ca 58 timmar! Ska dock inte ligga på sofan och äta ostbågar, har mycket att göra :
  • Repa fredag eftermiddag, kväll och möjligtvis natt inför spelningen på Sigurdsgatan 25 (Village).
  • Snabbrepa och packa grejerna i Tjoffes Volvo innan avfärd mot Västerås för..
  • ..soundcheck 16:00. Sen vänta till 18:00 då vi äntligen får gå upp på..
  • ..scenen! Fan vad kul. Finns inte mycket som ens kommer i närheten av att spela live, sjukt kul! Hoppas det kommer mycket bekanta och kollar, för efter giget bli det...
  • Bira!! Så sjuukt gott att ta en kall Staro efter ett väl genomfört gig. Satsar på att bli full som en indian. Alla som läser detta är välkomna att joina!
I onsdags fyllde min lilla syster 21. Presentkortet på MQ uppskattades och alla var glada. Kul som fan att träffa min systerson Eddie, sötare unge får man leta länge efter. Kolla själva:

image9

Han ska självklart bli trummis! Tredje generationen..

Har även hunnit med att söka till högskolan, ta promenader, äta nyttigt, äta onyttigt, umgåtts med Mikaela, jobba, spela trummor, spelat tv-spel, slappat och läst hårdrockstidningar. Fick även en fet mapp med skön musik av G som jag har försökt tagit till mig. Positiv överraskning att Mr. Bungle kan låta så bra. Inte konstigt för konstoghetens skull liksom. Well, det var min vecka.

Nej, nu måste jag dra till replokalen. Those drums aint gonna play them self.

Just ja, kom och kolla in oss på Sigurdsgatan. Lyssna här först: http://www.captaindoghound.com

Tjipp!

Det är mycket nu..

Får inte glömma denna blogg på detta vis, men när man har fått ett Nintendo Wii i födelsedagspresent så är det svårt att finna tid till annat. Min underbara flickvän, min goa syster och hennes snälla David gav det till mig på min tjugotredje(!) födelsedag. Det är så vansinnigt kul! Jag är helt övertygad om att det är mer beroendeframkallande än tjack. Känslan av att slå en homerun, strike, birdie, serveace eller klockren uppercut är helt fantastisk

image6

image7

Dessutom så är jag mitt uppe i högskolebestyren. Fick hem mina betyg och räknade ut mitt snitt, 16.81, räcker nog till att komma in på Socionomutbildningen. Jag ska skriva högskoleprovet ändå, vem vet..jag kanske är brainiac och får 2.0...not likely.

Utöver det så har man ju musiken. Bandet går bra nu, tre gig inbokade och fler ska fixas..om vi får tummen ur våra svettiga rövar.

Tog mig till sist, efter tre felkörningar, till musikshopen. Fattar inte varför jag inte har lärt mig vägen..är ju där oftare än vad jag är hemma hos min egen mor. Anyhoo..skulle köpa skinnen som jag skrev om i föregående inlägg. Mikaela var med..hon pallade fem minuter sen satte hon sig i bilen och läste Pandurokatalogen. Fattar inte varför, det är ju det roligaste som finns, att titta på trummor!

Tyvärr så har jag ingen som helst självbehärskning när det kommer till trummor/tillbehör så det slutade med att jag brände 3.000:- istället för de 600:- som planerat. Utöver skinnen så blev det en cymbalväska och...tadaa!! En ny virvel....Isn't she a beauty??

image8

East bronze finish shell 14x5,5"...fyfan, jag blir upphetsad!!

Vilket sound! Jag har en ny favorit. Min gamla Pearl All Maple 14x3,5" free-floating ligger och gråter i casen.


Nu sitter Mela och biter mig i örat och vill göra "något roligt"..

Tjipp!





Söndagsångest

Aahhh..vill inte jobba imorgon. Kan komma på en massa roliga/viktiga/vettiga saker att göra istället..

  • Sova till lunch
  • Gå spåret med tjejen
  • Söka mer information om socionomutbildningen som tydligen går att läsa i E-tuna!
  • Spela TV-spel
  • Öva på trummorna
  • Dricka kaffe med vänner
  • Fixa syntest för att förlänga min lämp så att jag kan ta det där jävla körkortet
  • Kolla på Simsons
  • Lyssna på Downs nya mästerverk (se skivtips i föregående inlägg)

Som tur är så slutar jag redan 14:18, så en del av ovanstående ska nog hinnas med.


Jammade some funky shiet med Mr. Nord idag, alltid lika trevligt. Nästa gång sitter nog synkopmarkeringarna som dom ska.

Är otroligt nöjd med mitt trumset just nu. De nya pukupphängningarna tillsammans med de underbart snygga baskaggesargarna blev verkligen kronan på verket! Bra låter dom också..tyskar kan det här med att bygga runda, raka, jämna fina stommar, Sonor is the shiet.

Ska testa nya skinn till pukorna, Evans EC2. Har hört mycket bra om dem, fick bra vitsord i recensionen på Drummers Digest, världens bästa nättidning. Dom är ju inte fula att se på heller!

image3

ok, färdignördat.

Sitter hemma hos föräldrarna nu. Alltid trevligt att träffa dem. Dom blev lyckliga när dom hörde att deras son hade andra ambitioner (studiefunderingar) än tatueringar och att äga världens tuffaste trumset. Båda är ju utbildade inom samma område, så jag kan nog få mycket råd och tips.

På tal om tatueringar, jag har en ny idé på G. En överarm (så småningom kanske helarm) i Sin City/Art Noir/Gangsterstil. Kan bli hur fett som helst.

image4


Over The Under

Lördag..finally! Jobbet känns tungt nu, industrin har tappat sin forna glans. Visst är det bra, trevliga kollegor (de flesta), grymma tider, hyffsat betalt och så men ändå..något saknas : utveckling. Det är samma varje dag, det känns stagnerat.

Studierna lockar mer och mer. Vill verkligen mata min hjärna med brand new information. Det lutar mer och mer åt socionomhållet (inriktning mot KBT kanske) trots mina tidigare fördomar och farhågor. Det verkar vara ett intressant område med både bredd och djup. Det enda som oroar mig är möjligheterna till anställning efter examen. Känns ju som att det går tretton socionomstudenter på dussinet these days..

Studier medför nog även en flytt till staden..Westarose in this case..känns oerhört positivt. Närmare syster yster och David med sin alldeles färska Eddie. Får inte nog av den ungen! Närmare Sunkan på Musikshopen, ett mekka för trummisar..farligt för ekonomin. Närmare en hel del faktiskt.

Snart kommer min bättre hälft hem. Då ska vi nog lira lite Silent Hill och höstmysa (ooops,,gayvarning) i soffan.

Skivtips!

Down - III - Over the Under

image2

Sludgekungarna från New Orleans är tillbaka. Kan man annat än att älska detta. Tyngre än depression, skitigare än en smörjgrop. Phil Anselmo (ex -pantera) är den absolut bästa nu levande rocksångaren..end of discussion.  Släpps 25/9 men en liten fågel viskade i mitt öra att den finns på mininova om du inte kan hålla dig..

Köptvång!


RSS 2.0